Kerstactie : save the children

Hoewel ik tijdens mijn werk als logopedist veel kinderen zie die blij en gelukkig zijn en een gelukkig leven hebben, zie ik af en toe ook de wat minder gelukkige gevallen. In Nederland en de rest van de wereld leven helaas veel te veel kinderen in armoede, conflictgebieden en rampgebieden. In dit soort situaties zijn het de kinderen die het eerst lopen om ondervoed, ziek, misbruikt of uitgehuwelijkt te worden.

Al bijna honderd jaar zet Save the Children zich in voor deze kinderen. Samen met heel veel lokale hulpverleners in 120 verschillende landen zet de stichting zich in om kinderen in nood te voorzien van medische zorg, gezonde voeding, onderwijs en een veilige plek.

Om nog meer kinderen in nood te kunnen helpen, heeft Save the Children nu een speciale kerstactie: Save the Children Kersttruiendag. Logopedie Taalplezier draagt hier een steentje aan bij. Hopelijk jij ook!

Helpen bijdragen aan deze actie kan al heel makkelijk. Misschien heb je wat aan deze voorbeelden:

1. Foute kersttruiendag

Op 14 december organiseert Save the Children een speciale Kersttruiendag. Deze dag is bedacht als leuke, creatieve en kerstige manier om in actie te komen voor kinderen in nood. Duizenden mensen in Nederland trekken op deze dag hun foute kersttrui aan en kiezen er hiermee voor om voor gek te lopen voor het goede doel.

Doe ook mee en laat je sponsoren door je ouders, opa en oma, buren, juf, ooms en tantes om de hele dag voor gek te lopen.

Download het sponsorformulier.

2. Alpaca’s

Ook een leuke manier om Save the Children te kunnen steunen, zijn deze schattige en knuffelige Alpaca’s. Logopedie Taalplezier verkoopt de knuffels door na een inkoop bij de C&A (partner van Save the Children).

Voor elke gekochte knuffel steunt C&A het goede doel met een bijdrage van €9,-. Logopedie Taalplezier verkoopt ze door voor €10,- en steunt Save the Children samen met jou hiermee nog eens extra.

Bestel de knuffel via het contactformulier of koop er één bij mij in de praktijk aan de Aanslagsweg 24.

3. Dobbelspel of puzzelwedstrijd voor het goede doel

Zelfs door spelletjes spelen kun je al meedoen aan deze kerstactie. Kies zelf of je één van twee de dobbelspellen wil spelen of toch liever de kerst woordzoeker.

  • Het dobbelspel kun je met tenminste 2 personen spelen. Wie heeft het rendier of de kerstboom het snelst bij elkaar verzameld? Stuur je kunstwerk naar Logopedie Taalplezier en degene met het mooiste werkje krijgt een leuk cadeautje.
  • De kerst woordzoeker kun je hier downloaden, maar kun je op de app spelen. Kies zelf voor een makkelijk of moeilijk niveau en een groot of klein lettertype. De app kijkt zelf hoe snel je de puzzel hebt gemaakt. Stuur hier een screenshot van naar info@logopodietaalplezier.nl. Als je de geprinte woordzoeker maakt, neem dan zelf je tijd op en stuur deze ook naar dit mailadres. De allersnelste puzzelaar krijgt een mooie prijs!

4. Collectebus

Last van al dat gerinkel van kleingeld in je jaszak of is je portemonnee gewoon veel te dik door al dat kleine grut?

Uiteraard zal er in de praktijk een collectebus staan waar je van de losse centjes (of briefjes) verlost kan worden.

5. Bedenk zelf een leuke actie!

Misschien heb je zelf een leuk idee om geld in te zamelen. Dat is natuurlijk al helemaal goed! Al het verzamelde geld kan in de collectebus in de praktijk worden ingeleverd of overgemaakt worden via de actie op de Facebook pagina van Logopedie Taalplezier.

Wat doet Save the Children onder andere met jouw verzamelde geld?

Een kleine bijdrage kan al een groot verschil maken! In het lijstje hieronder staan wat voorbeelden die aangeven hoe belangrijk jouw hulp kan zijn:

€ 3,50  = Warme sokken voor 6 Syrische kinderen
€ 4       = Warme maaltijd voor een kind
€ 4,50  = Warme winterjas voor een kind in Syrië
€ 25     = Voedsel voor een maand voor een gezin
€ 90     = Tent, dekens, matrassen voor een gezin
€ 450   = Een veilige plek en eten voor een kind in Jemen

Ja, ik wil zo'n leuke Alpaca

12 + 8 =

Kerst woordzoeker

Vragen of hulp nodig?

Neem dan contact met ons op!