Logopedist

Wie ben ik?

Ik ben Carlijn Demmer. Halverwege 2017 ben ik als logopedist afgestudeerd aan de opleiding Logopedie in Zwolle. Direct na het afronden van mijn stage bij Logopedie Noord in Enschede ben ik bij deze praktijk gaan werken. Nog steeds ben ik met veel plezier werkzaam bij Logopedie Noord en werk ik in een basisschool waarbinnen ik voornamelijk werk met kinderen met spraak- en taalproblemen. Ook ben ik betrokken bij de begeleiding van mensen met het Syndroom van Down.

Al van jongs af aan had ik de passie om logopedist te worden, met als doel zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen bij het verbeteren van hun communicatie.

Tijdens mijn opleiding tot logopedist heb ik kennis mogen maken met een grote diversiteit aan doelgroepen. Voorbeelden hiervan zijn kinderen en volwassenen met spraak- en taalproblemen, maar ook mensen met een licht verstandelijke of ernstig meervoudige beperking heb ik gezien en behandeld tijdens mijn stage en mijn afstudeeronderzoek binnen de gehandicaptenzorg.

Leuk en uitdagend

De diversiteit die het beroep als logopedist kent, spreekt me erg aan. Vooral in een vrijgevestigde logopediepraktijk komt een grote verscheidenheid aan doelgroepen voorbij. Dit houdt mijn beroep als logopedist altijd leuk en uitdagend, want geen enkele persoon of hulpvraag is hetzelfde.

In november 2017 heb ik de workshop ‘Leespraat’ gevolgd. Leespraat is een veel gebruikte behandelmethode bij kinderen met het Syndroom van Down, maar wordt ook steeds meer ingezet in de behandelingen voor ‘gewone’ spraak- en taalproblemen door de visuele ondersteuning aan de hand van afbeeldingen.

In januari 2018 heb ik voor een nieuwe uitdaging gekozen, namelijk het starten van Logopediepraktijk Taalplezier. Met veel enthousiasme en motivatie ben ik begonnen met het opzetten en uitwerken van de eerste plannen. Ik zie het als een uitdaging elke cliënt met net zoveel enthousiasme en motivatie te blijven behandelen om hun het plezier in communiceren weer terug te laten krijgen.

Lees ook de ervaringen en cursussen die ik als logopedist al heb opgedaan.

Het werken in Borne bij Logopedie Taalplezier blijf ik vooralsnog combineren met mijn baan bij Logopedie Noord in Enschede.
Ik verwelkom u met veel plezier bij mij in de praktijk!

Benieuwd of logopedie jou kan helpen in je spraak?
Op de pagina ‘Wanneer logopedie’ lees je in welke gevallen logopedie aanbevolen is.

Contact

Kan logopedie jou of je kind helpen bij de spraak? Heb je nog vragen over de werkwijze? Of wil je samenwerken? 
Logopedie Taalplezier helpt je graag bij je communicatie!
Vul het contactformulier in en je krijgt zo snel mogelijk bericht.

  Logopedie Taalplezier

  Carlijn Demmer
  06 28 76 10 99‬
  ‭info@logopedietaalplezier.nl
  Aanslagsweg 24
  7622 LD Borne