‘Taalplezier brengt geluk in het leven’

Ze is nog jong, 23 pas, maar weet precies wat ze wil. We hebben het over Carlijn Demmer, sinds vorig jaar afgestudeerd logopediste en werkzaam aan de Roombeekschool in Enschede. “Logopedie Noord heet het officieel, waaronder ik val”, zegt de Bornse die nog bij haar ouders woont. Na de HAVO startte ze met een logopedie opleiding die ze amper een jaar geleden succesvol wist af te ronden. “Naast de school in Enschede had ik nog een aantal uren over. Dan ga je nadenken, optellen en aftrekken.” Het werd dus een eigen praktijk aan de Aanslagsweg 24. Op 1 april gaat ze officieel van start.

Vijf middagen per week uitleven

“Eigenlijk was dit nog niet eens echt de bedoeling”, klinkt het ietwat verontschuldigend. “Ik had ook op een andere plek een aantal uren kunnen vullen. Carlijn: “De vraag naar logopedisten is enorm, dus wat dat betreft had ik het me ook wat makkelijker kunnen maken. Maar goed, toen kwam deze ruimte voorbij en dan begint het te kriebelen.” Heel veel gesprekken met haar ouders en anderen uit haar omgeving leidden er al snel toe dat ze ‘ja’ zei. “Hier kan ik me straks vijf middagen per week uitleven en mijn beroep uitoefenen zoals ik dat wil. Prachtig!”

Het vak logopedie vindt de jonge zelfstandige een geweldig iets. “Het gaat over je stem, de taal, de spraak en het gehoor. Ja, zelfs het slikken en afwijkende mondgewoonten kunnen een rol spelen. Er zijn zoveel mensen die door een mankement hieraan onbewust in hun schulp kruipen. Als je hieraan werkt en weer goed kunt communiceren, ja dan proef je geluk in je leven. Het is mooi om hieraan een bijdrage te mogen leveren.”

Onzekerheid wegnemen

Daarmee is tegelijk ook voor een deel de nieuwe naam van haar logopediepraktijk verklaard: Taalplezier. “Ik wil het vrolijk houden. Veel cliënten zijn immers kinderen, die al op jonge leeftijd vanuit school worden doorgestuurd. Voor hen -en vaak ook voor hun ouders- is het toch een grote stap om naar een logopediste te moeten. En da’s eigenlijk nergens voor nodig, want je probeert gewoon geluk te brengen. Vandaar ook de blije naam. Taalplezier zegt precies hoe ik er in sta: samen met je cliënten er plezierig aan werken hun onzekerheid weg te nemen en het geluk te hervinden.”

Zoals gezegd start Carlijn vanaf 1 april met haar praktijk. Vooralsnog is ze vijf middagen per week geopend om kinderen te helpen die zijn doorverwezen, maar ook volwassenen kunnen er vrij naar binnen lopen om advies te vragen en eventueel behandeld te worden. Een deel van de ruimte aan de Aanslagsweg blijft voorlopig leeg. “Het zou mooi zijn als daar nog iets anders in komt, zo mogelijk uit de paramedische hoek. Een ergotherapeut bijvoorbeeld. Ik zie het al helemaal voor me om hier dan samen een heel leuke praktijk uit de grond te stampen.”

Maar dat is voor later, al weet je het bij Carlijn dus nooit. De komende veertien dagen is ze in elk geval nog druk met het inrichten van haar nieuwe praktijkruimte, het lanceren van haar website en het aanbrengen van haar naam op de grote etalageruiten.

Tekst: BorneBoeit

http://bit.ly/2tPBHgh

Vragen of hulp nodig?

Neem dan contact met ons op!