Week van de Alfabetisering

Deze week is het de Week van de Alfabetisering. Hiermee vraagt de Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de laaggeletterdheid in Nederland.

In Nederland zijn er nog altijd zo’n 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven.
Wanneer taalproblemen vroegtijdig worden gesignaleerd bij kinderen kan dit aantal fors dalen door de inzet van de juiste begeleiding en logopedie.

Door middel van verschillende acties wil de Stichting Lezen & Schrijven mensen helpen die nog wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken op gebied van lezen en schrijven.
Wil je ook helpen of ken je iemand die geholpen kan worden op gebied van taal?

Dat kan op allerlei manieren! Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een voorleesmiddag of letter- of cijfersponsorloop te organiseren. Ook zijn de genoemde voorbeelden van de Stichting Lezen & Schrijven: het organiseren van letterbingo of taalquiz, een boekenmarkt of een taallunch. Voor deze activiteiten heeft de stichting al documenten opgesteld die ook al in dit bericht staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om logopedie in te zetten!

Verder is het al erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bewust worden van de laaggeletterdheid in Nederland, zodat hier meer aandacht aan besteed gaat worden. Via de website van de Stichting Lezen & Schrijven zijn afbeeldingen en informatiematerialen te vinden om te delen op social media. Of kijk eens tussen onderstaande tips voor scholen en kantoren om te zien wat je nog meer kunt doen.

Heb je zelf een goed idee? Neem dan vooral contact op met mij of met de Stichting Lezen & Schrijven en ga aan de slag!

Ken je iemand met taalproblemen? Dan kun je ook altijd contact met me opnemen natuurlijk!

 

Vragen of hulp nodig?

Neem dan contact met ons op!